Arduino…open bron electronica

Tijdens mijn zoektocht naar geschikte electronica werd heel snel duidelijk dat de wereld van weerstanden, condensatoren en andere passieve componenten enorm geëvolueerd was in de voorbije 20 jaar. Voor bijna iedere toepassing bestaat er bijna een kant-en-klare chip, en alles is enorm veel kleiner geworden.
Trots vond ik thuis nog enkele ringkerntransfo’s van ruwweg 1 kg zwaar, electronica kenners beseffen meteen dat ik al enige tijd “out of the loop” was. Een moderne voeding die een equivalent kan zijn voor deze trafo’s, is ondertussen stukken kleiner, lichter met veel minder warmteverlies.
Vele DIY-fora blijken de oplossing aan te reiken voor wat ik uiteindelijk wil kunnen en wil bereiken: de Arduino.

Dit openbron project levert kant-en-klare microcontroller bouwstenen waarmee vrij geprogrammeerd en  geëxperimenteerd kan worden. De mogelijkheden zijn enorm, de hardware blijft evolueren en uitbreiden en het aantal gebruikers met hun DIY-projecten op fora zijn eindeloos.

De aanschaf van een Arduino starterskit ( bij iedere electronica vakhandel wel beschikbaar ) hielp me mijn eerste stappen te zetten, enkele YouTube-kanalen waren welgekomen instructiekanalen en amper een week later had ik al een zinvol project op poten gezet ( project = zonne-volger voor een water-verwarmingselement ).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s