Nieuwe technologiën aan de biljarttafel

Op het jaarlijkse snooker toernooi in mijn thuisclub sta ik doorgaans in voor de format en en het speelschema. Dit toernooi volgt het eenvoudige concept van voorrondes in de vorm van poules van max. 8 spelers, met de qualifiers die op de finaledag een Single K.O. spelen tot de laatste man/bal.

Dit jaar ( december 2016 ) heb ik me speciaal vrijgemaakt om de finaledag zelf in goede banen te leiden als toernooileider. Maar wel met dat ietsje extra:
1. live score via http://www.cuescore.com
2. live video streaming van de finaletafel

De uitgebreide mogelijkheden van cuescore.com spreken voor zich en zijn een pareltje van programmeerwerk. In mijn eigen ogen is deze website de omzetting van mijn favoriete Excel toernooichart. Ik vind het heel knap wat deze mannen presteren en gratis beschikbaar stellen aan de community.

Wat streaming betreft vind ik het werk van Orangeforks.com subliem. Deze Nederlanders brengen een mooi staaltje internet technologie tot aan de biljarttafel in een voortreffelijke kwaliteit en met gedreven en ervaren commentaar.
Dit is wat ik voor ons eigen snooker toernooi wel zou willen, maar eerst wil ik dit wel even uitdiepen: de diensten van Orangeforks.com zijn heden nog iets te professioneel voor ons klein evenementje.
Maar misschien kunnen we zelf een kleinigheid proberen: streamen via Youtube.com