“Buy-Back”-systeem

Multiple Knock-Out of “Buy-Back”-systeem

Een aparte tornooivorm waarbij deelnemers een tweede kans krijgen, is het “Buy-Back” systeem. Dit is het systeem waarrond de jaarlijkse Derby City Classic opgebouwd is : 9 dagen poolactie op tientallen tafels, bijna 24 uur op 24.

Hierbij worden de deelnemers ingedeeld in groepen van 8 voor het spelen van een kleine SKO. De winnaar evolueert naar de volgende ronde, maar de 7 andere spelers hebben de mogelijkheid zich opnieuw in te kopen in deze ronde van het tornooi ( vandaar “Buy-Back” ). Dit kan tegen een supplementair inschrijvingsgeld ( doorgaans lager dan het initiële inschrijvingsgeld ) of soms wordt een eerste “Buy-Back” mogelijkheid inbegrepen in de oorspronkelijke inschrijving. Spelers krijgen hierdoor de mogelijkheid meermaals hun beste beentje voor te zetten, zolang het tijdsschema en aantal inschrijvingen het toelaten.
Een groot voordeel van dit systeem is dat het tornooi kan gestart worden vanaf de aanwezigheid van 16 spelers, die verdeeld/geloot worden in 2 groepen. Naargelang er meer deelnemers arriveren kun je nieuwe groepen van 8 maken, samen met herinschrijvende spelers. Probeer altijd 2 groepen ter gelijkertijd te hebben/maken, zodat niemand precies weet met wie hij in de groep terecht zal komen.
Wanneer de voorronde uitgespeeld is, zet je de stap naar de volgende ronde die ofwel opnieuw “Buy-Back” kan zijn voor alle nog resterende spelers, ofwel een SKO. Eventuele seedings kunnen toegekend worden aan “vroege” spelers als vorm van beloning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s